Rastem s knjigo – Obisk sedmošolcev v Knjižnici Gornja Radgona

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture, s katerim se poskuša osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Projekt poteka v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije, Pionirsko knjižnico – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana (MKL), Zavodom RS za šolstvo, Združenjem splošnih knjižnic, Sekcijo šolskih knjižnic pri ZBDS in Društvom slovenskih pisateljev.

V letošnjem šolskem letu poteka projekt Rastem s knjigo že osemnajstič. Za uradni začetek projekta letos velja 8. oktober 2023.

V okviru projekta naši sedmošolci vsako leto obiščejo Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona. Na obisk smo se odpravili v četrtek, 26. 10. 2023. Knjižničarka Janja je učencem predstavila knjižnico, delo knjižničarja, oddelke in postavitev knjig, jih popeljala v svet aktualnega mladinskega branja, preizkusili so se v iskanju gradiva v sistemu COBISS, ki ga imamo tudi v naši šolski knjižnici.

Ob letošnjem obisku knjižnice so učenci prejeli knjigo avtorice Irene Androjna, Modri otok, z naslovno ilustracijo Eve Mlinar. Na poti domov so svoj obisk opisali kot poučen in zabaven. Prejeto knjigo bodo prebrali za domače branje.

Javnemu zavodu Knjižnica Gornja Radgona in knjižničarki Janji se zahvaljujemo za lep sprejem in predstavitev knjižnice.

“Skupaj navijamo za branje!”  (slogan projekta Rastem s knjigo)

 

Zapisala: E. Šajnovič

 

Accessibility