Teden otroka na podružnični šoli Stogovci

Na podružnici smo obeležili teden otroka na različne načine in z raznimi dejavnostmi. V ponedeljek smo si ogledali film Obuti maček; seveda ni manjkala niti pokovka …

V torek smo imeli slavnostni sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Učenci so pripravili plesne točke, deklamacije in prvošolcem izročili darila (knjige) ter jim zaželeli vse najlepše v šolski skupnosti in veliko uspehov pri učenju.

Sreda je bila zelo pestra, saj smo bili v sklopu naravoslovnega dne v naravi, kjer so učenci skupaj z učitelji nabirali naravni material (listje, želod, razne rožice, mah, suho travo …) in iz tega materiala nato izdelali »slike« v škatlici… Te izdelke so popestrili z živalmi, ki so jih predhodno pobarvali in izrezali. 

Ker je slogan v tednu otroka bil Zakaji in zatoji radovednosti, smo pisali izvirna vprašanja, ki se začnejo Zakaj…? Najbolj izvirno vprašanje je bilo sladko nagrajeno. Četrtošolci so pripravili tudi časovno kapsulo, ki so jo zakopali v Apačah pri šoli.

Četrtek je bil namenjen športnim aktivnostim, kajti izvedli smo športni dan – Dan za gibanje. Po ogrevanju smo na igrišču pripravili postaje, na katerih so učenci izvajali različne aktivnosti. Prijetno športno udejstvovanje smo zaključili s pečenim kostanjem, ki ga je pripravil naš hišnik.

Petek je bil dan za družabne, socialne in druge igre. Učenci 2. razreda so pripravili lutkovno predstavo z naslovom Sovica Oka. Sami so si izdelali ploske lutke na paličicah, scenski prostor ter pripravili besedilo. Lutkovno predstavo so zaigrali vsem učencem podružnične šole. 

Accessibility