Prvi šolski dan

 

Spoštovani starši, dragi otroci!

Kmalu vas bo pot ponovno pripeljala v šolo. Nekateri pridete prvič. Želim, da skupaj preživimo lep, nepozaben dan, ki bo napovednik bogatega in prijetnega šolskega leta.

Da bo manj negotovosti  v zvezi s potekom prvega šolskega dne, vam podajam krajšo časovnico.

  • Dobimo se v petek, 1. 9. 2023 ob 8. uri v avli OŠ Apače oz. na PŠ Stogovci, kjer boste deležni krajšega pozdrava in nagovora ob pričetku novega šolskega  leta, nato se boste z razredniki odpravili v matične učilnice, kjer boste dobili vse potrebne informacije in prejeli razna gradiva.
  • Učenci od 1. do 4. razreda uporabite vhod za prvo triletje (spodnji).
  • Učenci od 5. do 9. razreda uporabite glavni vhod. V garderobi se preobujete, dobili pa boste tudi ključe od garderobnih omaric. Dobro pazite nanje in jih imejte pospravljene v torbici vedno na istem mestu. Tako se ne bo zgodilo, da bi jih pozabili doma, ali izgubili.
  • Malica bo potekala po ustaljenem urniku.
  • Po malici bodo učencem predmetne stopnje  podali nekaj navodil še ostali učitelji.

Ne pozabite na šolske copate, pisalo, nahrbtnik in mapo, kamor boste shranili gradiva, ki jih boste prvi šolski dan prejeli.

Ostalih šolskih potrebščin in gradiv prvi šolski dan še ni potrebno prinesti v šolo.

Publikacijo boste do sredine septembra našli pripeto na šolski spletni strani.

Vozači ne pozabite upoštevati voznega reda. V šolo pridete po ustaljenem voznem redu. Prvi dan boste odhajali domov po malce spremenjeni časovnici, vse nadaljnje dni pa po običajnem voznem redu. Vozni red bo pravočasno pripet na spletni strani šole.

Za vse, ki niste vezani na avtobusne prevoze, se obveznosti ta dan zaključijo ob 12. uri.

Prvošolčki se nam pridružite v šoli v skladu z navodili, ki ste jih prejeli na vabilu. Šolska torba lahko prvi dan še ostane doma. Prejeli boste nekaj gradiv, ki jih bodo za vas prevzeli  starši. Ne pozabite na copatke.

Veselim se srečanja z vami.

 

Ravnateljica Violeta Kardinar

 

 

POMEMBNO PROMETNO OBVESTILO!

Zaradi izvedbenih del bo cesta do športne dvorane OŠ Apače zaprta predvidoma do konca septembra, kar pomeni, da dovoz otrok do šolskega postajališča ne bo mogoč. Da bi bila pot od avtobusa do šole čimbolj varna, bomo kot ZAČASNO postajališče koristili prostor pred šolsko stavbo – dvorišče pred občino in šolo.

Ker nam je varnost otrok na prvem mestu, vas iskreno prosim, da zjutraj pri privozih in popoldan pri odvozih namenite prednost vozilom šolskega prevoza. Prevelika gneča z jutranjim parkiranjem bi dodatno obremenila prometno pot do šolske stavbe in zmanjšala varnost otrok.

Skupaj z Občino Apače vas prosimo za razumevanje.

Accessibility