Obiskal nas je Boštjan Gorenc Pižama

OBISKAL NAS JE BOŠTJAN GORENC PIŽAMA

„Mogoče mi uspeva, ker sem tudi sam precej otročji.

No, res je, da skušam ohranjati otroško igrivost in jo vpletati v ustvarjalnost.“                      

                                                                          B. G. Pižama

 

Ob zaključku branja za bralno značko in projekta Rastem s knjigo v tem šolskem letu smo v četrtek, 1. 6. 2023, na naši šoli gostili Boštjana Gorenca Pižamo, pisatelja, prevajalca, komika, igralca, podcasterja in včasih tudi raperja. Skratka, Boštjan ima zares nešteto talentov, vsem pa je skupni imenovalec jezik, saj je, kot sam pravi, že od malih nog zaljubljen vanj. In zase tudi pravi, da je «človek s črkami«.

V dveh nastopih, posebej za mlajše in starejše učence, je svoje ustvarjenje predstavil na zabaven in duhovit način, kot to zna le on, zato smeha in zabave ni manjkalo.

Veliko o njem so učenci izvedeli že prej, saj so brali knjige, ki jih je ustvaril ali prevedel, sedmošolci pa so prebrali njegov strip Reformatorji v stripu, ki so ga dobili na obisku v občinski knjižnici v okviru projekta Rastem s knjigo.

Verjamemo, da je Boštjan navdušil učence, tudi tiste, ki niso »bralni značkarji«, saj so naslednji dan njegove avtorske in prevedene knjige v knjižnici skoraj pošle.

Šolske novinarke Lana, Tia in Nina so z njim opravile zanimiv intervju za šolski radio, ki ga lahko poslušate na spodnji povezavi.

https://www.os-apace.si/novica/2023/06/3-radijska-oddaja-os-apace/

 

Naj zaključimo še z njegovo mislijo o branju:

»Ne samo otroci, vsi bi morali brati … Zaradi razvijanja vseh vrst mišljenj. Z branjem na najbolj varen način vstopimo v svet, ki ga še nismo doživeli.«      

 

Accessibility