Teden pisanja z roko 2023

Naša šola v letošnjem šolskem letu ponovno sodeluje v projektu Teden pisanja z roko, ki bo potekal od 23. do 27. januarja 2023. Vseslovensko akcijo, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko organizira Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Organizatorji so zapisali: »Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, ga spodbuditi, vzpostaviti družbeno pozitiven odnos do pisanja z roko, poudariti pomen razvoja individualnosti, vplivati na razvoj fine motorike pri mlajših in starejših ter izraziti spoštovanje in naklonjenost, saj je pisanje z roko bolj osebno.

Če bomo pisali z roko, bomo ohranili to fino motorično spretnost, ki je pomembna za mlajše in starejše generacije. Sami se bomo odločali, kdaj bomo pisali s pomočjo računalniške tipkovnice in kdaj z roko. Dobro je ohraniti možnost izbire.«

 

Osrednja tema Tedna 2023 je »MISLIM TIHO, PIŠEM POČASI«.

 

K ustvarjanju ste vabljeni VSI (učenci od 1. do 9. razreda OŠ Apače in Podružnične šole Stogovci, starši, babice in dedki, občani občine Apače, učiteljice in učitelji, ravnateljica …). Veseli bomo prav vsakega prispevka, napisanega z roko.

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha.

Na spletni strani šole bomo ob zaključku projekta objavili zapise naših učencev in učiteljev.

 

Accessibility