Vabilo na tedenske pomenke o več/raznojezičnosti (projekt JeŠT)

Spoštovani starši, spoštovane kolegice in kolegi, drage učenke in učenci!

V mesecu septembru bomo v sklopu projekta Jeziki štejejo začeli z izvajanjem t.i. Tedenskih pomenkov o raznojezičnosti (ang. Weekly discussions on pluri-/multilingualism), tj. tedenskih okroglih miz oz. kratkih posvetov na določene teme raznojezičnega izobraževanja. Odvijali se bodo vsak torek v tednu, od 18.00 do približno 19.30, potekali pa bodo prek spletne platforme ZOOM. Pri izvajanju tedenskih pomenkov nam bodo pomagali najodličnejši strokovni predavatelji tako iz Slovenije kot tudi iz drugih delov sveta, s katerimi bomo nato v okviru pomenkov skupaj razpravljali o raznovrstnih temah s področja raznojezičnosti. 

 

Z veseljem vas vabiva na prvo, otvoritveno srečanje v okviru pomenkov, ki bo potekalo v torek, 14. 9. 2021, ob 18.00. Prvo srečanje bo izvedla naša projektna sodelavka Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, dr. Lucija Čok, ki bo spregovorila o temi z naslovom Slovenska jezikovna politika – demokratična, odprta za večjezičnost, spoštljiva do medkulturnosti? 

 

Tedenski pomenki bodo potekali v 2 delih. Prvi del, ki bo trajal 45-60 minut, bo namenjen predstavitvi predavateljice oz. predavatelja, drugi del, ki bo trajal 20-30 minut, pa bo namenjen vprašanjem gledalk in gledalcev. 

 

Spodnja povezava na ZOOM bo ista vsak teden.

https://uni-lj-si.zoom.us/j/99895328463  

Meeting ID: 998 9532 8463 

 

Lep pozdrav in nasvidenje na pomenkih! 

Mojca Foršek in Bernarda Škafar

Accessibility