OŠ Apače ponosna prejemnica nacionalne nagrade »zlati kabel 2020«

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja podeljujeta nacionalno nagrado zlati kabel slovenskim šolam že vse od leta 2006. Nagrada je priznanje slovenskim šolam in učiteljem za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalnih projektov na daljavo, ki se izvajajo v okviru akcije eTwinning.

Zlati kabel se podeljuje letno zaključenim projektom oz. projektom v zaključni fazi, ki dosegajo pomembne rezultate na področju pedagoških inovacij, sodelovanja med šolami, ki so vpletene v projekt, ter kreativne rabe IKT-orodij. Šole ob tem nikakor ne smejo spregledati tudi pomembnosti vpliva, ki ga ima projekt na šolo kot celoto«.

Letošnja spletna podelitev za najboljše sodelovalne mednarodne projekte na daljavo je potekala v četrtek, 17. decembra 2020, ob 14. uri preko spletnega orodja Zoom in v živo na FB strani CMEPIUS-a.

Veseli in ponosni smo, da je nagrado zlati kabel v starostni skupini od 12 do 15 let letos prejela Osnovna šola in vrtec Apače za projekt Learning Snacks & Learning Apps.

Le-ta je že nagrajen tudi z nacionalnim in evropskim znakom kakovosti. Gre za sadove mednarodnega sodelovanja štirih držav pri razvijanju, izdelovanju in preizkušanju orodij in gradiv za delo na daljavo. Tekom projekta je nastala bogata zbirka učnega gradiva za različne učne predmete – nemščino, angleščino, naravoslovje, matematiko, geografijo. Učenci so v nacionalnih in mednarodnih skupinah  izdelali  kvize, križanke, didaktične igre, kot so spomin, poveži pare in vislice v  aplikacijah Kahoot, Learning Apps in DeckToy.

Povezava do projekta: https://twinspace.etwinning.net/108884/home

Učencem letošnjega 7. a-razreda, ki so sooblikovali projekt, in mentorici Renati Jakič iskreno čestitamo!

Podelitev priznanj si lahko ogledate na https://www.facebook.com/Cmepius/videos/461492941920822

Accessibility