Teden pisanja z roko 2022/23

V Tednu pisanja z roko smo na OŠ Apače načrtovali številne aktivnosti, s katerimi smo učencem poskušali po/dokazati, da ima pisanje z roko še posebej v digitalizacijski dobi številne prednosti, ob osrednji temi pa v ospredje postavili počasnost.

 

Projekt smo vključili v različne učne predmete – pri pouku naravoslovja in biologije so učenci spoznavali bogastvo narave na območju Goričkega, pri gospodinjstvu kulinarične posebnosti Prekmurja, pri geografiji geografske značilnosti pokrajine, pri zgodovini zgodovinsko pomembne osebnosti, pri slovenščini brali dela Miška Kranjca in Ferija Lainščka ter besedila v prekmurskem narečju.

 

Po ogledu predstav v SNG Maribor smo učence motivirali, da zberejo svoje misli in sporočila ter jih izlijejo na papir. Nastalo je precej izvirnih razmišljanj.

Učenci so pisali tudi o središčni regiji – Prekmurju – njegovi kulinariki, naravi.

Tretješolci, ki se bodo v mesecu juniju odpravili na zaključno ekskurzijo v Prekmurje, so v ta namen zapisali, česa se veselijo. Učenci zadnje triade, ki Prekmurje poznajo, so zapisali svoje vtise in spomine iz Prekmurja.

 

Ob omenjenih dejavnostih so nastali številni zapisi, ki krasijo razstavo v avli naše šole. Razstava bo na ogled do konca februarja, vljudno vabljeni.

Accessibility