SODELOVANJE OSNOVNE ŠOLE APAČE IN POŠ STOGOVCI NA RAZSTAVI MALIH PASEMSKIH ŽIVALI V GORNJI RADGONI

Ko sva se z Andrejko Serdt spoznali, se verjetno ne eni ne drugi ni sanjalo, da bova na tak način kdaj sodelovali. Andrejka je predsednica Društva gojiteljev malih pasemskih živali Gornja Radgona. Nekega dne mi je predlagala in nas z učenci povabila, da bi sodelovali na razstavi v Gornji Radgoni, in sicer s prispevkom likovnih del otrok ter tako popestrili tamkajšnje dogajanje. Z največjim veseljem smo se odzvali, ostali učitelji na Poš Stogovci so bili takoj za to, vprašala pa sem še učitelje prve in druge triade v Apačah. Sodelovanje je takoj potrdila učiteljica Klaudija Perko. Seveda pa ni šlo brez odobritve gospe ravnateljice Violete Kardinar. Pozitivno se je odzvala na našo prošnjo in nastalo je krasno sodelovanje.

Učenci petega razreda OŠ Apače so ustvarjali  kipce živali iz kartona, bili so čudoviti. V te izdelke je bilo vloženega veliko truda, saj so jih vse sestavili, zalepili, prebarvali…Prašiček, konj, račka… so bili nato razstavljeni na posebnem mestu na sejmišču…

Pri nas na POŠ Stogovci pa so učenci narisali ali naslikali razne živali, manjše domače živali v različnih tehnikah. V prvem in drugem razredu smo uporabljali flomastre in barvice, v višjih razredih  pa so učenci ustvarjali še s kredo, tempera barvami, blagom,… Nastala so res krasna likovna dela, ki so si jih obiskovalci razstave v Gornji Radgoni z veseljem ogledali in so tudi pohvalili učence za trud ter nastale umetnine.

Z učiteljico Anjo Ivajnšič sva na samem razstavišču nekaj besed o likovnih delih ter sodelovanju šole na razstavi namenili novinarki, ki naju je tudi posnela.  Na žalost tega posnetka ni uvrstila v nedeljsko oddajo na radiu Murski val, čeprav nam je obljubila, a važno je bilo sodelovanje in rada bi se zahvalila Andrejki prav za vse.

Še posebej se moram zahvaliti učencem, ki so tako pridno ustvarjali in vsem mentorjem, ki so jih pri tem spodbujali. Prijateljica Andrejka pa že planira neko novo sodelovanje na naslednji razstavi. Če nas povabi, se z veseljem odzovemo.

Simona Novak

Accessibility