Navodila za prvi šolski dan 2022/23

Spoštovani starši, dragi učenci OŠ Apače

Kmalu vas bo pot ponovno pripeljala v šolo. Nekateri pridete prvič. Želim, da skupaj preživimo lep, nepozaben dan, ki bo napovednik bogatega in prijetnega šolskega leta.

Da bo manj negotovosti  v zvezi s potekom prvega šolskega dne, vam podajam krajšo časovnico in nekaj navodil.

V šolo se vrnete v četrtek, 1. 9. 2022. Ob 8.uri  se srečamo na OŠ Apače, kjer se boste ob prihodi zbrali v avli, otroci podružnice pa v športnem prostoru, kjer jih bom pozdravila ob 8.15

Učenci bodočega 5. razreda matične šole se preselite v garderobo predmetne stopnje.

Po nagovoru boste od razrednikov dobili vse potrebne informacije in navodila ob začetku šolskega leta, nato pa se po urniku zvrstili še pri ostalih učiteljih.

Malica bo potekala po ustaljenem urniku.

Vozači pridete v šolo po ustaljenem voznem redu. Prvi dan boste odhajali domov po malce spremenjeni časovnici, vse nadaljnje dni pa po običajnem voznem redu. Vozni red bo pravočasno pripet na spletni strani šole. Prevoz lahko uporabljate vsi, ki ste v ta namen oddali prijavnico. Karte boste prejeli naknadno.

Ne pozabite na šolske copate, pisalo, nahrbtnik in mapo, kamor boste shranili gradiva, ki jih boste prejeli prvi šolski dan. Publikacija bo za novo šolsko leto objavljena na šolski spletni strani.

Ostalih šolskih potrebščin in gradiv prvi šolski dan še ni potrebno prinesti v šolo, za posamezne predmete jih boste nosili sproti, po urniku.

Za vse, ki niste vezani na avtobusne prevoze, se obveznosti ta dan zaključijo ob 11. uri, ostali pa se boste odpravili domov po urniku odvozov za 1. šolski dan (spletna stran).

Učenci 1. triletja dobite učna gradiva (delovne zvezke…) brezplačno v šoli prvi šolski dan, zato imejte s seboj primerno veliko torbo, da jih boste lahko odnesli domov.

Starše prosimo, da morebitne spremembe glede kontaktov, naslovov, bivališč, priimka…sporočite šolski svetovalni delavki ali razredniku.

Z veseljem vam sporočam, da se vračamo v šolo na čisto običajen način. V šoli bomo zadolženi za zračenje, redno umivanje rok in gibanja na prostem, vas prosimo le, da otroci prihajajo v šolo zdravi, in da v primeru okužbe s COVID-19  nemudoma obvestite razrednike. Tako  bomo lahko  obvestili tudi ostale starše in bodo bolj pozorni na zdravstveno stanje v družini.

Sicer se, kot običajno storimo v primeru bolezni, obrnite na svoje zdravnike. Če se boste zaradi rizičnega stika ali bolezni želeli testirati, se za teste obrnite na lekarno. Mesečno ste namreč upravičeni do desetih brezplačnih testerjev. Slednje je prostovoljno in  zadeva domače presoje. Informacijo pošiljam zgolj v vednost.

 Veselimo se srečanja z vami. 

 

                                                                                                        Ravnateljica: Violeta Kardinar

Accessibility