Rastem s knjigo

Rastem s knjigo

Obisk sedmošolcev v Krajevni knjižnici Apače

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim se poskuša osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Projekt poteka v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Pionirsko knjižnico – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana (MKL), Zavodom RS za šolstvo, Združenjem splošnih knjižnic, Sekcijo šolskih knjižnic pri ZBDS in Društvom slovenskih pisateljev.

V okviru projekta učenci 7. razreda vsako leto obiščejo Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona. Zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem okužb s koronavirusom letos nismo obiskali knjižnice v Gornji Radgoni, pač pa njeno enoto – Krajevno knjižnico Apače.

Na obisku smo bili v četrtek, 17. 2. 2022. Knjižničarka Janja je učencem predstavila knjižnico, oddelke in postavitev knjig, preizkusili pa so se v iskanju gradiva v sistemu COBISS, ki ga imamo tudi v naši šolski knjižnici. Spoznali so tudi delo knjižničarja.

Dan, ki so ga preživeli v druženju s knjigami in knjižničarko, je bil poučen in seveda tudi zabaven. Domov pa niso odšli praznih rok, saj je vsak sedmošolec v dar prejel knjigo Vinka Möderndorferja Jaz sem Andrej, ki jo bodo prebrali tudi za domače branje. Tudi drobnih pozornosti ni manjkalo.

Javnemu zavodu Knjižnica Gornja Radgona in knjižničarki Janji se zahvaljujemo za lep sprejem in predstavitev knjižnice.

“Verjamem v čarovnijo, ki se lahko zgodi, ko beremo dobro knjigo.”  (J. K. Rowling)

Tudi vi verjemite vanjo … čim lepša naj bo.

 

Zapisala: S. Lebar

Accessibility