Teden pisanja z roko 2022

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Na OŠ Apače se bomo že četrto leto zapored priključili projektu, ki bo potekal od 17. do 21. januarja 2022.

V  Tednu 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker … Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko. Tema je široka in dopušča veliko možnosti za izbiro (več si zapomnimo, ustvarimo več idej, imamo dolgotrajnejšo pozornost, možgani celoviteje delujejo, izražamo spoštovanje in naklonjenost, izboljšujemo fine motorične spretnosti …).

K ustvarjanju ste vabljeni VSI (učenci od 1. do 9. razreda OŠ Apače in Podružnične šole Stogovci, starši, babice in dedki, občani občine Apače, učiteljice in učitelji, ravnateljica …). Veseli bomo prav vsakega prispevka, napisanega z roko.

Pišite čitljivo. Učenci 3. triade poskusite uporabljati velike in male pisane črke.

Če želite, lahko uporabite podlago za pisanje rokopisa, ni pa nujno.  Podlaga za rokopise 2022

 

Svoje razmišljanje fotografirajte in objavite na

https://padlet.com/suzanalebar92/Bookmarks

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha.

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2022 so:

Tadej Golob, pisatelj,

Mojca Fatur, igralka,

Janja Garnbret, olimpijska zmagovalka.

Accessibility