Teden pisanja z roko 2021 na OŠ Apače

TEDEN PISANJA Z ROKO 2021

Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,

nam črke ustvarja in misli umiri.

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Tudi na OŠ Apače se  že tretje leto zapored (tokrat na daljavo) pridružujemo projektu, ki poteka od 18. do 22. januarja 2021.

V Tednu 2021 bomo spodbujali »lepo« pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna 2021 je Pišem pismo prijatelju. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. Besedo  »prijatelj« lahko razumemo  v širšem pomenu besede. To je lahko sošolec, mama, oče, babica, dedek, brat, sestra, sosed ipd. Lahko pišete komur koli, tudi predsedniku države ali ministrici za šolstvo. Zaupajte jim, kaj vas teži.

K ustvarjanju ste vabljeni VSI (učenci od 1. do 9. razreda OŠ Apače in Podružnične šole Stogovci, starši, babice in dedki, občani občine Apače, učiteljice in učitelji, ravnateljica …). Veseli bomo prav vsakega prispevka, napisanega z roko.

Nekaj idej za pisanje: vaše PISMO PRIJATELJU je lahko tudi razmišljanje o šoli na daljavo, koronavirusu, “drugačnem” letu 2020 in željah za letošnje leto 2021.

 

Če želite, lahko uporabite podlago za pisanje rokopisa, ni pa nujno. Podlaga za pisanje rokopisov 2021

Razmišljanje poslikajte in sliko objavite na

https://padlet.com/kulturnidanosapace/108ws1iln8rykta

 

Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha.