Obvestilo za starše – 7. 11. 2021

Spoštovani starši, skrbniki in dragi učenci!

 

Vlada RS je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021174.pdf)

 

Pri uveljavljanju tega odloka prihaja z jutrišnjim dnem, 8. 11. 2021, oz. s 15. 11. 2021 (izvedba samotestiranja v prostorih šole) do sprememb na naslednjih področjih, vezanih na izvedbo VIZ procesa:

 

– PCT pogoj po novem velja tudi za učence od 12. leta naprej (celotna predmetna stopnja); učenci se v tem tednu še zmeraj samotestirajo na domu;

– obvezno nošenje mask ves čas pouka, razen pri pouku športa, je predvideno za vse učence (razen izjem, ki so navedene v odloku);

– po novem so dovoljene le kirurške ali FFP2 zaščitne maske (maske iz blaga niso več dovoljene); le-te so obvezne v zaprtih prostorih in tudi zunaj, v kolikor ne uspemo vzpostaviti varnostne razdalje 1,5 m;

– samotestiranje s HAG testi opravljajo učenci (razen tisti, ki so preboleli ali so cepljeni), 3x tedensko, v prostorih šole – VELJA OD 15. 11. 2021 (marsikaj, v zvezi s tem je še nedorečenega); ko prejmemo dodatne informacije v zvezi s tem, vam jih bomo posredovali; zaenkrat vas prosim, če čimprej nabavite pripadajoče število testov v lekarnah. Po novem vam pripada 15 brezplačnih testov na mesec.

Podrobnejše informacije v zvezi s tem, si prosim preberite v okrožnici pristojnega ministrstva, ki jo najdete na naši spletni strani.

Trenutno se v karanteni nahajata dva oddelka in številni posamični učenci,  zaradi visokorizičnega stika oz. potrjene okužbe v domačem-družinskem okolju. Iz dneva v dan prejemam nova obvestila o okužbah v družini in obolelih učencih naše šole. Zahvaljujem se vam za odgovorno ravnanje in sprotno obveščanje  in vas resnično prosim, da naredimo vse za lastno zdravje ter zaščito svojih otrok in ostalih bližnjih. Z malo potrpežljivosti nam bo uspelo ohraniti pouk v šoli in zagotoviti otrokom dokaj normalen vsakdan pod našo streho. Ukrepov se bomo lotili z občutkom in posluhom za najmlajše.

Žal se na osnovi zaostrovanja razmer na državni ravni sprejemajo vedno bolj rigorozni ukrepi, ki nikomur izmed nas niso ljubi. Zato tudi tokrat naslavljam prošnjo na vse, da spremembe in nova pravila sprejmemo z največjo možno mero razumevanja in strpnosti, z upanjem, da se kmalu stvari umirijo in normalizirajo.

Glede izvedbe samotestiranja po 15. 11. 2021 pa boste še podrobneje obveščeni, zaenkrat nabavite teste. Upam, da so na zalogi.

Prijazno vas pozdravljam in vam želim lep preostanek nedelje.

Ostanimo zdravi.

Vse dobro.

Violeta Kardinar, ravnateljica.

Priloga:

OKROŽNICA 13214_Ukrepi_Covid_11_2021