DOPIS ZA STARŠE – POUK OD 12. 4. 2021

Spoštovani starši

 

Vlada RS je na svoji dopisni seji sklenila, da se otroci s ponedeljkom vračajo v vrtce in šole.  Tako za vrtce kot za osnovne šole  bo delo potekalo v enakih pogojih kot so  veljali pred kratkotrajnim zaprtjem.

Tovrstno odločitev smo sprejeli z veseljem, saj se vsi zavedamo pomena  pouka in ostalih aktivnosti v šoli, kakor tudi težav, ki jih imate pri zagotavljanju varstva svojim otrokom in pomoči pri pouku na daljavo. Iskreno se vam zahvaljujemo za  potrpežljivost in razumevanje v situaciji, ko vaših otrok zaradi ukrepov nismo mogli sprejeti v našo ustanovo.

Epidemiološka slika v našem okolišu je trenutno nekoliko slabša. Resnično vas prosimo, da v primeru okužbe v družini otrok ne pošiljate v vrtec ali šolo, dokler kritični čas možnosti okužbe ne  mine, čeprav otrok ne kaže znakov bolezni. Enako ravnate tudi v primeru ostalih visoko-rizičnih stikov (neposredni stik z okuženo osebo). Oseba je namreč kužna 48 ur pred pojavom bolezenskih znakov. Torej, če se pojavijo znaki v sredo, otrok pa je bil v ponedeljek in torek v vrtcu ali šoli, morajo v karanteno vsi, s  katerimi je imel v ponedeljek in torek stike.

Za nas je zelo pomembna informacija, kdaj je otrok  doma dobil simptome (čim natančnejša časovna opredelitev), ker na podlagi teh informacij določimo stike, obvestimo NIJZ in  starše ostalih otrok ter zaposlene.  Do sedaj je ta komunikacija med nami zelo dobro potekala. Rezultat je zdravo vrtčevsko in šolsko okolje. Za zelo korektno ravnanje se vam iskreno zahvaljujem.

Tudi vam, dragi starši, želimo veliko moči in zdravja, da bomo s skupnimi močmi zanesljiva opora našim najmlajšim v času težjih življenjskih preizkušenj.

Lepo vas pozdravljam.

                                                              Ravnateljica:     Violeta Kardinar