OBVESTILO ZA STARŠE – 5. 3. 2021

Spoštovani starši

Za nami je že nekaj tednov (za najmlajše že mesec in pol) pouka v šolski stavbi.  Sporočam vam, da naše okolje ostaja zaenkrat varno in zdravo. Prenosa okužb med zaposlenimi in učenci zaenkrat nismo zaznali. Tudi rezultati testiranj zaposlenih so vzpodbudni. Delo poteka tako, da učenci med oddelki niso v stikih, da v primeru pojava okužb v enem oddelku karantena ne prizadene ostalih oddelkov in učiteljev ter lahko zanje še naprej poteka pouk nemoteno v šoli, česar si vsi tudi želimo.

Iskreno se vam moram zahvaliti za vaš zelo odgovoren odnos v primeru, ko so otroci doma kazali kakršne koli simptome bolezni, oz. v primeru, da je zbolel kdo izmed vas. Nemudoma ste obvestili svoje razrednike in otroke preventivno obdržali doma. Zavedamo se, da ni povsod tako in resnično smo ponosni na vas.

Hudo nam je, da morajo otroci ostajati doma tudi za najobičajnejše simptome prehlada, brez katerega ne mine nobeno otroštvo in v običajnih okoliščinah ne pomeni, da je otrok posebno bolan. V danem trenutku pa moramo imeti v mislih predvsem možnost okužbe z novim virusom, ki se v mnogih primerih pri otrocih pokaže tudi zgolj z nahodom. Zavedamo se, da morate v službo, in da za vsak prehlad ne morete ostajati na bolniškem. Upamo, da vam slednje ne povzroča preveč nevšečnosti.

Včeraj smo prejeli novo okrožnico ministrstva, po kateri morajo otroci od 6. razreda naprej ves čas bivanja v šoli nositi maske (ne samo v skupnih prostorih). Po napovedih v medijih smo se bali ponovnega zapiranja šol ali variante delnega izobraževanja v šoli in delnega na daljavo za učence od 6. do 9. razreda. Zaenkrat so varnostne ukrepe zaostrili z nošenjem mask, a v šoli lahko ostanemo vsi.

Verjamem, da slednje ni spodbudno za nikogar izmed nas, a po svojih najboljših močeh se bomo potrudili, da bodo otroci s tem čim manj obremenjeni. Žal nimamo druge izbire.

Celotno vsebino okrožnice vam pripenjamo na spletno stran šole.

Hvala še enkrat za razumevanje. Ostanite zdravi.

Ravnateljica Violeta Kardinar

 

OKROŽNICA

Okrožnica – Izvajanje VIZ dejavnosti od 8-3-2021 dalje